tisdag 7 maj 2013

Vår och positiva vibbar

Äntligen är den här. Våren alltså. Som jag har väntat och så bara dyker den upp. Vitsipporna har exploderat och fåglarna är sånggalna. Livet är lätt att leva.

Dessutom så är säsongen för hästkörning i full gång. Det är också något jag väntat intensivt på. Det var tufft när varken snö eller is ville riktigt försvinna från vår fina körplan på Hannäs. Men nu är det fritt fram. I lördags var vi några som sammanstrålade på Hannäs med våra hästar och vagnar för att köra under tävlingsliknande förhållanden. Vi hade full dressyrbana uppställd och en liten precisionsbana. Vädret var inte toppen, men det började inte regna förrän vi var klara för dagen. Det är bonus det.

Jag hade båda hästarna med mig och syrran förstås. Nu skulle det tränas på riktigt för första gången på säsongen. Lite spänd var jag allt. Inte helt säker på hur bra Brolle skullle funka. Men jag var orolig i onödan. Han gick bättre än någonsin tidigare i både dressyr och precision. Nu handlar det mer om att jag ska göra mitt jobb. Han klarar sitt. Och jag behöver träna mer.

Den 25 maj startar jag i min första tävling, visserligen bara i debutantklass (clear round), men det är kul ändå.

Tjejen var med och hon fick komma ut och röra på sig en liten stund. Hon blev lite stirrig tror jag när hon blev ensam på körplan så syrran valde att bara rida en kort stund.

Idag var det alltså en toppenfin dag. Som gjort för en ridtur. Och det blev det också - tillsammans med Jeanette, en "kollega" som sitter i samma företagshotell som jag. Hon är en van travhästryttare och har även tävlat lite i s k montélopp. Jeanette red Tjejen och de verkade trivas tillsammans. Vi tog det lite lugnt, men bröt av med några galopper. Kul att rida med någon som är van hög fart, och gärna rider lite fortare. Brolle var i alla all nöjd.

En härlig dag är slut. Ser fram mot ny

Inga kommentarer: